AutóCity Szekszárd Hírek

  1. Hírek
  2. Dupla biztonság – Egyaránt öt Euro NCAP csillag az ID. Buzz és az új Amarok számára
2022.12.14.
Újdonság a Volkswagen Haszonjárművektől

Dupla biztonság – Egyaránt öt Euro NCAP csillag az ID. Buzz és az új Amarok számára

Az Euro NCAP európai tesztszervezet december 8-án közzétette legfrissebb járműbiztonsági teszteredményeit. Az ID. Buzz és az új Amarok révén a Volkswagen Haszonjárművek nem is egy, hanem mindjárt két, műszakilag egymástól teljesen eltérő modellje részesült „Nagyon jó” („Very good”) minősítésben – mindkettő a legmagasabb, ötcsillagos értékelést szerezte meg.

Dupla biztonság – Egyaránt öt Euro NCAP csillag az ID. Buzz és az új Amarok számára

Az új ID. Buzz1 – a Bulli sorozat új korszakaként – piaci bevezetését követően már néhány héten belül számos díjat és kitüntetést nyert el, amelyek sora most egy újabb elismeréssel bővült: öt csillag a járműbiztonságért az Euro NCAP részéről.


Ez mind az ütközés-, mind az utasvédelem terén kiemelkedő összpontszámot jelent, egyben a gazdag felszereltséget is jelzi, amely a balesetek megelőzésének kiterjedt és gyakorlati technikáira is kiterjed.


Az ID. Buzz alapfelszereltsége vezető- és utasoldali első légzsákot, első oldallégzsákokat, függönylégzsákokat és központi légzsákot foglal magában. A bennülők védelmére adható maximális pontszám 92 százalékát begyűjtve, a légzsákok és a megfelelően kialakított karosszériaszerkezet együttesének köszönhetően kiváló eredményt ért el a hannoveri elektromos egyterű-modell.


Akárcsak az ID. Buzz, az új Amarok2 is igen magas pontszámot ért el a töréstesztek során. A Volkswagen Haszonjárművek jövő év első felében a piacra érkező, új pickupja szintén ötcsillagos minősítésben részesült az Euro NCAP tesztszervezet részéről.


Amint az ID. Buzz esetében, itt is a robusztus karosszériaszerkezet, illetve a korszerű asszisztens- és vészfékrendszerek egész sorának kombinációja eredményezi e tekintélyes elismerést. A pickup térdlégzsákokkal is rendelkezik. Az Amarok frontális és oldalütközési tesztjeinek kiváló eredményeit a Volkswagen-specifikus gyerekülésekkel sikerült elérni.


Az Euro NCAP a balesetek megelőzését is magas pontszámokkal ismerte el. Az ID. Buzz és az új Amarok modellekben egyaránt számos – az alapkivitelhez tartozó és/vagy extraként rendelhető – asszisztens- és vészfékrendszer áll a vezető rendelkezésére, amelyek szintén meggyőzték a tesztelőket. A „Biztonsági segédrendszerek” („Safety Assist”) kategóriában ennek megfelelően a megszerezhető pontok 90 százalékát (ID. Buzz), illetve 84 százalékát (Amarok) sikerült begyűjteni.


A többi eredmény részletesen: www.euroncap.com



1 ID. Buzz Pro – Elektromosenergia-fogyasztás, kombinált (kWh/100 km): 21,7 - 20,6; szén-dioxid-kibocsátás, kombinált (g/km): 0. Ehhez a járműhöz csak a WLTP szerinti üzemanyag-fogyasztási és károsanyag-kibocsátási értékek állnak rendelkezésre, az NEDC szerintiek nem.


2 Ez a jármű egyelőre nem kapható kereskedelmi forgalomban.






A Volkswagen Haszonjárművek

Sikereket, szabadságot és a jövőt szállítjuk! (We Transport Success, Freedom and Future):

A könnyűkategóriájú haszonjárművek vezető gyártójaként a Volkswagen Haszonjárművek (VWH) márka alapjaiban alakítja újjá és hosszú távon fenntarthatóvá az áruk, személyek és szolgáltatások forgalmát. Járműveink éppúgy szállítanak munkásokat, mint családokat és világjárókat, illetve zsemlét, csomagokat vagy épp szörfdeszkát. Nap mint nap számtalan embernek segítenek a világ minden táján, hogy jól végezhessék munkájukat, közlekedjenek épp mobil műhelyként vagy szállítsanak mentőorvosokat és rendőröket rendeltetési helyükre. Hannover (Németország), Poznań (Lengyelország), Września (Lengyelország) és Pacheco (Argentína) termelési helyszíneinken összesen mintegy 24 ezer munkatársunk készíti a Transporter, az új Multivan, a Caddy, a Crafter és az Amarok, valamint 2022. májustól az ID. BUZZ modellsorozat tagjait. Utóbbi Bulli-ikonunk tisztán elektromos hajtásrendszerű változataként érkezett. A Volkswagen Haszonjárművek emellett az automatizált vezetés és a mobilitási szolgáltatások – mint a „Mobility-as-a-Service” és a „Transport-as-a-Service” – fejlesztését vezető márka a Volkswagen Csoporton belül. Olyan szakterületekről van szó, amelyekkel tevékenyen alakíthatjuk a mobilitás jövőjét. Így szállítja a márka a holnap társadalmát, a tiszta, intelligens és hosszú távon fenntartható mobilitás iránti minden elvárásnak megfelelve. Ezt képviseli márkaígéretével is a Volkswagen Haszonjárművek – a siker, a szabadság és a jövő szállítója.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.