AutóCity Szekszárd Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Év Magyar Autója 2022: rekord nevezés a Volkswagentől
2021.07.14.
Újdonság a Volkswagenről

Év Magyar Autója 2022: rekord nevezés a Volkswagentől

Az Év Magyar Autója verseny hároméves történetében még sosem fordult elő, hogy egy márka nyolc modellt nevezzen. A Volkswagen széles kínálatából az importőr, a Porsche Hungaria sok izgalmas újdonságot indított a Magyar Év Autója és az Év Zöldautója 2022-es díjakért.

Év Magyar Autója 2022: rekord nevezés a Volkswagentől

A Volkswagen széles modell palettáján egyszerre vannak jelen a hagyományos belső égésű motorral hajtott, a hibrid és a tisztán elektromos meghajtású autók. A már több generációt megélt volumenmodellek, mint a Golf és a Passat mellett folyamatosan bővül az ID. család és kiteljesedik a szabadidőautó-kínálat, miközben a teljes választékot izgalmas, R kivitelű változatok színesítik.

Jelölt Volkswagenek

Az ID.3 tavalyi győzelme után –a modell elnyerte az Év Zöldautója 2021 díjat –a Volkswagen a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságon is szerephez jutó ID.4 villanyautót az elektromos szabadidő-autók kategóriában nevezte az Év Zöldautója 2022 díjért. Ugyanezért az elismerésért indul a hálózatról is tölthető Passat GTE a hibrid prémium autók kategóriában. Tavaly a Volkswagen Tiguan modell elnyerte a Magyar Év Autója 2021 díjat a szabadidő-autók kategóriában, a 2022-es díjért a frissített, akár hétszemélyes Tiguan Allspace modellt, valamit a jövőre érkező Taigo SUV-ot nevezte be a Volkswagen. Az üzleti autók között az Arteon R, a sportautók között a Golf R modellek versenyeznek, a kisautó kategóriában a teljesen új Polo, a családi autók között pedig a Golf Variant indul.

Az Autós Nagykoalíció és a Járműipar.hu szervezésében az Év Magyar Autója díjakat először 2020-ban osztották ki, akkor 39 autót neveztek. 2021-ben hét kategóriában összesen 46 autó közül választott a zsűri, az akkor jelölt öt Volkswagen modell közül három díjat nyert (Tiguan, Arteon Shooting Brake és ID.3).

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.