Újdonság a Volkswagenről
2020.06.04.

Mérföldkő a Volkswagen-Ford globális szövetségben

Mérföldkő a Volkswagen-Ford globális szövetségében: A Volkswagen AG Felügyelő Bizottsága újabb megállapodásokat hagyott jóvá a Ford Motor Company-val tavaly bejelentett együttműködés keretében.  A projektekben megvalósuló együttműködés főbb pontjai a két vállalat képviselőinek aláírása után, várhatóan a közeljövőben jöhetnek létre. Első lépésként a tervek szerint három projektet valósítanak meg az elektrifikáció és a haszonjárművek területén. A Volkswagen-Ford globális szövetség - amely nem jár a társaságok közötti kereszt-tulajdonlással – várhatóan az éves hatékonyság növelését fogja eredményezni a két vállalat számára.
Mérföldkő a Volkswagen-Ford globális szövetségben

A hivatalos jóváhagyás előtt álló megállapodás a javaslatok szerint várhatóan a következő projektekre terjed ki:

 

-Európában a Ford egyik elektromos gépkocsijában a Volkswagen moduláris elektromos alaplemezét (MEB) használják.

 

-A Ford által kifejlesztett, és a Volkswagen Haszonjárművek által adaptált közepes méretű pick-up megjelenése a kiválasztott piacokon.

 

-Két további megvalósítandó együttműködési projekt: a Volkswagen Haszonjárművek lesz felelős egy városi kisáruszállító kifejlesztéséért, míg a Ford felügyeli egy kisteherautó megtervezését az egytonnás

rakodó kapacitású szegmensben.

 

Ezeket további projektek is követhetik, illetve létrejöhet a befektetés az Argo AI-ba, az önvezető gépkocsik platformját gyártó cégbe. Az együttműködés révén mindkét gyártó jelentős hasznot vár a megosztott fejlesztési költségek, valamint a termelési szinergiák miatt.