Újdonság a Volkswagenről
2019.10.11.

A Volkswagen wolfsburgi üzemét a „Lean and Green Management Award” kitüntetéssel díjazták

A Volkswagen wolfsburgi üzemének hatékony és fenntartható gyártási folyamatait az "Automotive OEM" kategóriában a "Lean & Green Management Award 2019" elismerésével díjazták. Az idei versenyen tíz országból több, mint 250 üzem vett részt, amelyek húsz különböző iparágban képviseltették magukat.
A Volkswagen wolfsburgi üzemét a „Lean and Green Management Award” kitüntetéssel díjazták

"Büszkék vagyunk rá, hogy kitartó munkánk és igyekezetünk a nyersanyagkímélő gyártás megvalósítására sikerrel szerepelt és megkaphattuk a tekintélyes "Lean & Green Management Award" elismerést." - nyilatkozta Stefan Loth, a Volkswagen wolfsburgi gyárának üzemvezetője. "A wolfsburgi termelési helyszínen bebizonyítottuk, hogy a hatékony járműgyártás és az erőforrások védelme egymással párhuzamosan nem csupán lehetséges, de ésszerű is. Így a gyártás folyamata is ökológiai felelősséggel bír. A nyersanyagok és az energia tudatos felhasználása kulcsfontosságú szereppel bír környezetvédelmi kötelezettségvállalásainkban."

A gyártáshatékonyságot illetően a Volkswagen központi üzeme a "PQM" (Productivity, Quality and Crew - Termelékenység, Minőség és Csapat) stratégiára összpontosít. A wolfsburgi munkavállalók minden évben több, mint 400 workshop keretében dolgoznak a folyamatok további javításán, ezzel is csökkentve az egy járműre jutó gyártási költséget. Az üzem következetesen alkalmazza a Volkswagen gyártási rendszert, amely meghatározza az alapokat, normákat és eljárásokat, amelyek mentén a gyártási folyamatokat tervezik, kivitelezik és rendszeresen továbbfejlesztik.

A Volkswagen központi üzeme emellett törekszik a fenntarthatóságra és "Zero Impact Factory" (Zéró környezeti hatással üzemelő gyár) környezetvédelmi programjának megvalósítására. A környezet megóvása és a biodiverzitás védelme kapcsán fontos elemek például az üzem területén található ipari víz tárolására szolgáló medencék. A belső működtetésű vízkörforgásnak köszönhetően minden csepp víz 4-6 alkalommal halad át a rendszeren, ezzel is segítve az egy járműre jutó vízfogyasztás alacsony szinten tartását.

A "Lean & Green Management Award" díjat évente ítélik oda a Growtth® Consulting Europe, a Quadriga Consult tanácsadóinak és az AUTOMOBIL INDUSTRIE kiadvány képviselőinek döntése alapján. A University of Hohenheim közelmúltban kiadott tanulmánya alapján ez az elismerés az egyik legtekintélyesebb, fenntarthatósággal összefüggő kitüntetés Németországban.

A Volkswagen wolfsburgi gyára november elején veszi át a díjat az idei évi szakmai kongresszusán Regensburgban.