AutóCity Szekszárd Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Különleges Volkswagen szállítja az UEFA-trófeát
2021.05.10.
Újdonság a Volkswagenről

Különleges Volkswagen szállítja az UEFA-trófeát

Hetekkel az Európa-bajnokság kezdetét jelző római sípszó előtt az UEFA trófeája minden rendező országba ellátogat. Egy hosszabb római és egy rövid bukaresti kitérő után április 29-én meg is érkezett Budapestre a Henri Delaunay Kupa, amelyet a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság győztes csapatának tagjai emelhetnek magasba július 11-én Londonban. A trófea pár napig volt a magyar fővárosban, egyebek mellett bemutatták az MTVA székházában, kiállították a Hősök terén, a Citadellán és a Puskás Arénában is, ahol számos szurkoló megtekinthette többek mellett Gera Zoltán és egy különleges Volkswagen ID.3 modell társaságában.

Különleges Volkswagen szállítja az UEFA-trófeát

Nem akármilyen ID.3-ról van szó: a Volkswagen az UEFA Euro 2020TM Trophy Tour eseményre egy egyedi ID.3 modellt állított forgalomba, amely a rendező városok különböző helyszínei között szállítja a serleget. A hátsó ülések helyére építették be a trófeatartó plexidobozt, amely egy emelőszerkezet segítségével az autó tetejére helyezi és szállítás közben is láthatóvá teszi a bajnoki serleget. A trófea biztonsága érdekében az autó maximális sebességét 50 kilométer/órára korlátozták, az ID.3 egyébként akár 160 kilométer/óra sebességre is képes.

A trófea május elsején utazott tovább Bakuba, majd Koppenhágába, Amszterdamba, Szentpétervárra, Münchenbe, Glasgow-ba, Londonba és Sevillába látogat.

Az EB és a Volkswagen

A koronavírus miatt 2020 helyett 2021 a labdarúgó Európa-bajnokság éve. A Volkswagen a rangos sportesemény hivatalos szállítója. Az Európa-bajnokság hivatalos mobilitási partnereként a Volkswagen a helyi szervezőbizottságok rendelkezésére bocsátott több autót. A Budapesten is közlekedő járművek mindkét oldalát a verseny hivatalos logója díszíti, a Volkswagen logót pedig az “Official Mobility Partner” (Hivatalos Mobilitási Partner) felirat egészíti ki.

Az Európa-bajnokság június 11-i megkezdéséig a Volkswagen bajnoki flottája minden helyszínen, így Budapesten is fokozatosan bővül. A több száz autót számláló flottában teljesen elektromos ID.3 és ID.4 modellek is szolgálatot teljesítenek. A Volkswagen célja, hogy az Európa-bajnokság során elsősorban az elektromos mobilitás témáját és az ebben vállalt vezető szerepét hangsúlyozza.

A Volkswagen márkáról:

A Volkswagen Személyautók a világ több mint 150 piacán van jelen és 14 ország több mint 50 termelési helyszínén gyártja járműveit. A Volkswagen 2018-ban 6,24 millió gépkocsit készített, termékei között olyan „bestsellerek” is szerepelnek, mint a Golf, a Tiguan, a Jetta és a Passat. A Volkswagen jelenleg világszerte 195,878, több mint 10,000 tagú kereskedelmi hálózata pedig 86 ezer munkatársat foglalkoztat. A Volkswagen következetesen kívánja előmozdítani az autógyártás fejlődését. Az elektromos mobilitás, az okos mobilitás (Smart Mobility) és a márka digitális átalakulása egyaránt a jövő stratégiai fontosságú, alapvető témakörei közé tartozik.
A kontinensviadalt június 11. és július 11. között Budapesten, Londonban, Münchenben, Bakuban, Szentpéterváron, Rómában, Koppenhágában, Bukarestben, Amszterdamban, Glasgow-ban és Sevillában rendezik. A magyar fővárosban a Puskás Aréna három csoportmérkőzésnek és egy nyolcaddöntőnek ad otthont. A magyarok az Eb csoportkörében június 15-én a címvédő portugálokat, négy nappal később a világbajnok franciákat fogadják a Puskás Arénában, míg június 23-án a németek vendégei lesznek Münchenben.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.